La Cubanita en Villa Joep slaan handen opnieuw ineen!

1 november 2017

Terug

Na het uiterst positieve resultaat van vorig jaar met een bedrag van maar liefst €203.730,-, hebben we besloten om ons ook dit jaar weer een maand lang in te zetten voor Villa Joep, het fonds tegen neuroblastoom kinderkanker.

Een grote stap

Eerder dit jaar werd aangekondigd dat mede door de steun vanuit Villa Joep, een grote doorbraak heeft plaatsgevonden in het onderzoek naar neuroblastoom; een zeldzame vorm van kinderkanker. Er werd ontdekt dat neuroblastoom niet uit één maar twee verschillende celtypen bestaat. Hierdoor kunnen de onderzoekers op zoek naar een therapie welke specifiek toegespitst is op dit nieuwe celtype en de terugkeer van de tumor kan helpen voorkomen.

“Na dit nieuws waren we het er al snel over eens om ook dit jaar weer een speciale actie voor Villa Joep op te zetten.” Aldus Roland Hogenelst, eigenaar van La Cubanita Franchise B.V.

Villa Joep, het fonds tegen neuroblastoom kinderkanker

Villa Joep is opgericht door de ouders van Joep. Hij was één van de kinderen die in 2002 werd gediagnosticeerd met neuroblastoom kinderkanker. Jaarlijks worden zo’n 25 kinderen hiermee gediagnosticeerd. Zijn overlevingskansen werden niet hoger geschat dan 20%. Joep was op dat moment 3,5 jaar oud. Na een zware strijd die hij moedig heeft doorstaan, overleed hij uiteindelijk op 4,5 jarige leeftijd. Zijn ouders maakte hierbij de belofte aan Joep om het gevecht tegen deze ziekte voort te zetten. Zo ontstond Villa Joep, het fonds tegen neuroblastoom kinderkanker.

Villa Joep wil neuroblastoom kinderkanker de wereld uit helpen door de overlevingskansen voor ieder kind met deze aandoening stelselmatig te verhogen. Dit willen wij realiseren aan de hand van het (co-)financieren van gericht onderzoek op dit gebied. We willen een zo groot mogelijke impact maken met de ons toevertrouwde financiële middelen.” (Bron: www.villajoep.nl)

La Cubanita Villa Joep 2017 website 1

Villa Joep arrangement

Dit jaar zal november de maand zijn die bij al onze La Cubanita restaurants in het teken staat van Villa Joep. Net als vorig jaar is er een speciaal arrangement samengesteld waarmee geld op wordt gehaald om meer onderzoek naar deze vorm van kanker mogelijk te maken. €2,50 per arrangement zal naar Villa Joep gaan.

Brand Manager Inge Palm: “In samenwerking met International Wellness Resorts en De Kuyper hebben we dit jaar ook iets extra’s voor de gast toegevoegd. Naast onbeperkt genieten van de lekkerste tapas en een donatie van €2,50 naar Villa Joep, zit er ook nog een heerlijke Disaronna Sour cocktail en een Treatments douche foam bij het arrangement in.”

Dit alles van zondag t/m donderdag voor €23,50 p.p. en op vrijdag en zaterdag voor €27,50 p.p. Reserveren kan via de website www.lacubanita.nl/actie/villajoep

Namens La Cubanita en Villa Joep alvast bedankt voor uw steun!

Cuba's socials