Eén keer per jaar is het zover, dan introduceren wij een nieuwe menukaart! We hebben niet alleen de uitstraling aangepast, maar er staan ook zo'n 20 nieuwe gerechtjes op.
De samenstelling
Maar hoe gaat het ontwikkelen van een nieuwe menukaart nou precies in zijn werk? Onze gasten spelen hier uiteraard een ontzettend belangrijke rol in. Door het jaar heen verzamelen we opmerkingen en feedback die we van onze gasten krijgen via bijvoorbeeld de mail of social media, maar de belangrijkste informatie halen we uit ons kassasysteem. Alle tapas die door onze gasten worden besteld, worden ingevoerd in de kassa en opgeslagen in een database. Op die manier kunnen we exact zien hoe vaak een bepaalde tapa besteld is en dus ook welke tapas op onze kaart het meest en minst populair zijn. Je kunt je dus voorstellen dat we de minst bestelde tapas nogmaals onder de loep nemen en waar nodig vervangen voor nieuwe tapas.
Van idee naar uitwerking
Deze nieuwe tapas worden met zorg uitgedacht en uitgewerkt door onze eigen huischef. Het begint met een paar ideeën en vervolgens gaat hij aan de slag met leveranciers, koken, proeven en uiteindelijk ook met het trainen van de alle La Cubanita chefs. Op die manier streven we ernaar om niet alleen de lekkerste tapas te kunnen serveren, maar ook te bewaken dat het bij iedere La Cubanita hetzelfde is. Uiteraard moet er ook rekening worden gehouden met een goede balans tussen koude, vlees, vis, en vegetarische tapas. Wanneer alle nieuwe tapas bekend zijn, wordt de menukaart opnieuw vormgegeven, gecheckt, gecheckt, nog eens gecheckt en uiteindelijk ook vertaald voor onze Duitse en Engelse gasten. Ook de allergenenwijzer wordt zorgvuldig aangepast. Wanneer alles rond is, gaat de menukaart naar de drukker en wordt hij op de website klaargezet om online te gaan wanneer er met de nieuwe kaart wordt gestart. Vanaf dat moment heten we onze gasten allemaal van harte welkom om onze nieuwe gerechten te komen proeven!
Tapas Y Mas!
Van idee naar uitwerking
Deze nieuwe tapas worden met zorg uitgedacht en uitgewerkt door onze eigen huischef. Het begint met een paar ideeën en vervolgens gaat hij aan de slag met leveranciers, koken, proeven en uiteindelijk ook met het trainen van de alle La Cubanita chefs. Op die manier streven we ernaar om niet alleen de lekkerste tapas te kunnen serveren, maar ook te bewaken dat het bij iedere La Cubanita hetzelfde is. Uiteraard moet er ook rekening worden gehouden met een goede balans tussen koude, vlees, vis, en vegetarische tapas. Wanneer alle nieuwe tapas bekend zijn, wordt de menukaart opnieuw vormgegeven, gecheckt, gecheckt, nog eens gecheckt en uiteindelijk ook vertaald voor onze Duitse en Engelse gasten. Ook de allergenenwijzer wordt zorgvuldig aangepast. Wanneer alles rond is, gaat de menukaart naar de drukker en wordt hij op de website klaargezet om online te gaan wanneer er met de nieuwe kaart wordt gestart. Vanaf dat moment heten we onze gasten allemaal van harte welkom om onze nieuwe gerechten te komen proeven!
Tapas Y Mas!